02 Nov

Populära Zombietemat: The Walking Dead

Aldrig har det varit så populärt med jordens undergång genom att ett hemskt virus sprider sig och gör så att hela befolkningen blir till människoätande Zombies.

Tv-serien The Walking Dead började att sändas på kanalen AMC i USA under 2010 och det blev genast en succé. Den första säsongen gav mersmak och nu är man inne på den sjätte säsongen. Det kom också ut en systerserie under 2015 men mer om den längre ner i texten.

Tv-serien The Walking Dead baseras på en serietidning som är skriven av Robert Kirkman. Serietidningen publicerades 2003 för första gången och den fortsätter fortfarande att komma ut en gång i veckan. Allt kretsar kring överlevnad efter ett zombieutbrott som har drabbat världen. Den blev så populär så att man tog fram en tv-version, ett pilotavsnitt 2010 och den kom helt rätt i tiden och mottogs med öppna armar.

Tv-serien och serietidningen börjar med att huvudkaraktären Rick Grimes som är polis blir skjuten under ett uppdrag. Han vaknar sedan upp en månad senare och hela samhället har förändrats. Han vaknar upp på sjukhuset och det finns inte några människor kvar. Han upptäcker sedan att det finns vissa ”monster” som vandrar omkring. Rick bestämmer sig för att leta efter sin fru och son. Han träffar på överlevare efter ett tag och tillslut så återförenas han med sin familj. Därefter fortsätter serien och handlingen går ut på att överleva och hitta en säker plats att leva på.

Det är ett klassiskt exempel på en ”zombie-serie” men något som är intressant är att man kallar inte dem för ”zombies”. Uttrycket som används är ”walkers”.

Tv-serien följer serietidningarna till viss del men man lägger in mycket nytt material som ska överraska, så att det inte blir allt för förutsägbart.

Fear the Walking Dead

The Walkiing Dead fick en systerserie under 2015. I augusti sändes första delen av Fear the Walking Dead som utspelar sig precis innan och under själva spridningen av viruset. I den ursprungliga serien får vi följa Rick Grimes när utbrottet har pågått under en längre tid men här får vi se vad som egentligen hände. Fear the Walking Dead utspelar sig också i Los Angeles, Kalifornien.

Enligt olika obekräftade rykten så kan det bli att dessa två tv-serier möts vid en speciell tidpunkt. Att karaktärerna kommer att träffas någon gång och interagera. Om man kommer att se detta i båda serierna är oklart. Just nu så avslutas första säsongen av Fear the Walking Dead samtidigt som sjätte säsongen av The Walking Dead drar igång. Att de kommer att gå samtidigt just nu är inte troligt men det låter som ett väldigt spännande koncept, om de båda serierna skulle mötas och kanske slås ihop till en?

Ingen av serierna går på svensk tv just nu. The Walking Dead kan ses men då ligger man någon säsong efter USA. De flesta som bor i Sverige eller övriga världen laddar ner nya avsnitt genom piratkopieringssajter på nätet. Tyvärr är det enda sättet att se serien idag. Vi hoppas att man inför någon streamingtjänst i framtiden för kanalen AMC där vi svenskar kan titta på The Walking Dead och Fear the Walking Dead på ett lagligt sätt. sta säsongen nder 2010 och det blev genast en succe. h gör så att hela befolkningen blir till

Privacy Policy