Skapa en komplett retrospelmaskin för endast 399 kr

Vill du skapa en billig spelkonsol där du kan spela spel från Nintendo 8-bitar, Super Nintendo, Sega Mega Drive, Sega Genesis, Famicon , Game Boy osv? Här har du en guide där du kan skapa en komplett spelmaskin från 399 kr!

Retrospel med Raspberry Pi

Pi2ModB1G

Vi tänkte berätta hur du kan skapa din retrospelmaskin med hjälp av Raspberry Pi som är en liten enkortsdator som kostar 399 kr. Vi ska berätta hur du kan förvandla den till en emulator som spelar roms som finns att ladda ner från internet.

Detta behöver du för att skapa en komplett spelmaskin av Raspberry Pi

Priset som vi visar upp är bara för själva Raspberry Pi och den kostar 399 kr för den senaste modellen med 1 GB i ramminne. I de flesta fall har man redan resten som behövs hemma i garderoben eller källaren.

Detta behöver du:

  1. Raspberry Pi
  2. Minneskort, SD-kort på minst 8 GB
  3. Micro-USB strömadapter
  4. HDMI-kabel
  5. Mus & tangentbord
  6. Handkontroll (ex Xbox 360 USB el. NES, SNES USB). Valfritt men ger den där lilla extra retrokänslan
  7. Samt en internetanslutning

Börja med att förbereda SD-kortet med mjukvaran recalboxOS

recalboxOS är ett Linuxbaserat system som innehåller mer än 30 olika emulatorer som har stöd för 30 000 spel i dagsläget. Förutom en komplett emulatorstation så innehåller recalOS även Kodi som är ett populärt mediacenter för uppspelning av ljud och bild.

Förbered ditt SD-kort och se till så att det är formaterat i FAT32. Ladda sedan ner zip-filen av den senaste versionen av recalbox OS som du kan hitta här https://github.com/digitalLumberjack/recalbox-os/releases/tag/v3.2.11

Se till att ditt nyformaterade SD-kort är anslutet till datorn. Packa upp zip-filen och för över hela innehållet till SD-kortet.

Koppla sedan ihop allt utom strömadaptern, du sätter också i SD-kortet. Sist ska strömkabeln i och då kommer installationsprogrammet att starta upp av sig själv. Ser du ingenting så kolla så att kabeln sitter korrekt i tv-apparaten eller om du måste formatera om SD-kortet och lägga över filerna igen. I sällsynta fall kan det vara så att SD-kortet inte accepteras av Raspberry Pi och då får du testa ett annat SD-kort.

Kör setupen

Har du en handkontroll av modellen Xbox 360 USB så räcker det med att ansluta den, annars använder du mus och tangentbord för att ställa in övriga handkontroller. Tryck på ”S” för att köra en setup för övriga USB-handkontroller.

Efter det är allt nästan klart, följ bara resten av anvisningarna och fortsätt till att föra över spelen.

Hitta spel / roms och lägga in dem på recalboxOS och Raspberry Pi

Vi kommer inte att länka till platser som tillhandahåller roms men gör man en vanlig sökning på internet får man många alternativ.

För att lägga in spelen på din nya spelkonsol så kan man kika bland nätverksplatser i Windows och då brukar enheten dyka upp där, dra och släpp sedan dina spel i rätt mapp. Eller så loggar du in i din Raspberry Pi genom FTP.

 

Privacy Policy