03 mar

Spelberoende även bland tv- och datorspelare

datorspelareSpelberoende gäller även för datorspelande idag. Tv- och datorspel ingår i en vanlig vardag för många, speciellt unga. Spelformerna har blivit fler och idag är främst onlinespel allt vanligare där man spelar tillsammans med andra personer från hela världen. Spelberoende är något man i vanliga fall förknippar med gambling, alltså spel om pengar, och onlinevarianten som är svårare för oss att spåra. Det är 18 års gräns idag på spel om pengar men på nätet kan man fuska sig till ett konto, eller att man använder sina föräldrars konton, en äldre kompis eller likande. En av de största bolagen på internet, leo vegas brottas med detta dagligen och man har infört rutiner samt att spelaren själv kan begränsa sitt konto. Ett spelberoende kan bero på många saker vilket står skriven här också Biologiska orsaker till spelberoende.

Nu blir vi beroende av andra spel

Som vi skriver så ökar spelberoendet med vanliga spel också för att man blir så uppslukad av att fortsätta spela. Onlinespel, tv- och datorspel som spelas på nätet med andra personer från andra länder är ofta spel som man måste vara inne i för att fortsätta att komma någon vart, sitter man 12 timmar om dagen kommer man att bli en lyckad karaktär inne i spelet. Sitter man bara någon timme om dagen eller i veckan har man inte chans att bli så bra som de andra. Dessutom kan pengar komma in i bilden även här, nästan alla populära spel kostar en viss summa pengar i månaden för att spela. Dessutom går det att köpa saker inne i spelet, virtuella saker som guld, vapen, kläder, hus osv. På så sätt kan även ekonomin blir påverkad av det, men det blir den i alla fall om man tillbringar all sin vakna tid framför spelet och inte jobbar.

Flera hjälporganisationer som ger stöd till spelberoende (gambling, casino) erbjuder sig även att hjälpa människor som har ett tv- eller datorspelsberonde.

Läs även: Lagom mycket datorspel bra för barn

Privacy Policy